SEAGULLS – REGG ‘N ROLL

Een check-up op het wereldwijde web leert ons dat er wel een aantal in diverse muziekgenres actieve groepen zijn die ‘Seagulls’ heten. Voor deze albumrecensie moeten we echter in België blijven, meer specifiek in Oudenburg nabij Oostende waar de drie broers Sil, Bavo en Ward Meeus wonen en sinds 2015 onder de naam ‘Seagulls’ optreden en platen maken met voornamelijk ska- en reggaeliedjes.

Zij hebben sinds hun oprichting een eerste negen tracks tellend album “Extended Play” op de markt losgelaten en drie singles die regelmatig op de Belgische radiostations te horen waren. Nu werd een nieuwe ep klaargestoomd die “Regg ’N Roll” als titel kreeg en uit zes tracks bestaat. Daaronder de nummers “The City” en “Dirty Moustache” (zie video), twee van de drie reeds uitgebrachte singles, waarbij het nummer “Give Me A Reason” een ska- en reggaesong was uit hun eerste cd.

Op dit nieuwe minialbum wordt gestart met de uptemposingle “The City”, gevolgd door de titeltrack “Regg ’N Roll”, een typische reggaesong die ons een beetje aan werk van ‘UB40’ doet denken. Het grappig bedoelde “Dirty Moustache” is dan weer een vrolijk meefluitbaar melodietje waar je als luisteraar meteen goedgezind van wordt.

Die ‘UB40’-reggaesound duikt opnieuw op bij het nummer “Southern Girls” om al meteen daarna met “Rover” een ballad te brengen die enkel door akoestische en elektrische gitaar wordt begeleid. Vijf tracks hebben we reeds vermeld in deze bespreking, dus rest er ons alleen nog om te vertellen dat slotsong “Banana” ook al een vrolijk en positief liedje is in de stijl die we kennen van o.a. Jack Johnson of Donavon Frankenreiter.

Een weetje is ook dat de drie broers al hun muziek spelen op zelfgemaakte gitaren en percussie-instrumenten en af en toe een ‘stompbox’ of mondharmonica voor wat extra klanken laten zorgen. Het werk van ‘Seagulls’ lijkt ons in de eerste plaats bijzonder geschikt te zijn voor de ‘dolce far niente’- en chillende levensgenieters onder ons. Dat is een categorie waar we ons zelf tot nader order nog niet toe rekenen, maar we hebben toch wel genoten van dit amper 24 minuten durende cd-tje “Regg ’N Roll”.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Starman Records

video